top of page

Έξυπνος έλεγχος εξωτερικών περσίδων: Ποιον τύπο θα πρέπει να αγοράσετε και πώς λειτουργεί;

Συνδέοντας τις εξωτερικές περσίδες στο έξυπνο οικιακό σύστημα εξοικονομείτε χρόνο και ενέργεια. Υπάρχουν συστήματα που δεν απαιτούν παρεμβάσεις κτιρίων και μπορείτε να τα εγκαταστήσετε ανά πάσα στιγμή μέσα σε λίγα λεπτά. Διαβάστε σχετικά με τις επιλογές για τον έξυπνο και ακριβή έλεγχο των περσίδων στον τρόπο λειτουργίας τους.


Εάν δεν θέλετε να ελέγχετε χειροκίνητα τις περσίδες χρησιμοποιώντας μανιβέλα ή κορδόνι, επιλέξτε αυτά με τον ηλεκτρικό κινητήρα. Μπορείτε να τα συνδέσετε σε μια συσκευή τηλεχειρισμού και να ελέγχετε τις περσίδες από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν αντιπροσωπεύει ένα έξυπνο οικιακό σύστημα, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τη συσκευή τηλεχειριστηρίου για να ρυθμίσετε τις περσίδες. Επιπλέον, δεν μπορείτε να το κάνετε μακριά από το σπίτι, επειδή η συσκευή τηλεχειριστηρίου δεν μπορεί να λειτουργήσει από αλλού.


Αποκτήστε το σύστημα Smart Home για αυτόματο έλεγχο των περσίδων σας!

Χρησιμοποιώντας το σύστημα, έχετε όλα τα σημαντικά στοιχεία του νοικοκυριού σας υπό έλεγχο. Εκτός από τη σκίαση, μπορείτε επίσης να προσθέσετε φωτισμό, πόρτες γκαράζ, συναγερμούς, καλοριφέρ, άρδευση κήπου ή κλειδαριές ασφαλείας στο σύστημα. Συνδέστε τα σε μια μονάδα ελέγχου και ελέγξτε την από την εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας - από οπουδήποτε, εύκολα από την εργασία ή όταν βρίσκεστε σε διακοπές.


Σχεδιάστε το κλασικό σύστημα Smart Home που υπάρχει ήδη στο έργο!

Τα περισσότερα τυπικά συστήματα Smart Home λειτουργούν μέσω καλωδίων που μεταφέρουν τις εντολές σας στις οικιακές συσκευές και τα στοιχεία - για παράδειγμα, στις περσίδες. Εάν χτίζετε ή ανακαινίζετε ένα σπίτι, σκεφτείτε να συνδεθείτε στο σύστημα Smart Home που υπάρχει ήδη στο έργο. Έτσι θα αποφύγετε πρόσθετες παρεμβολές στους τοίχους λόγω ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.


Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σύστημα σε ένα ήδη ολοκληρωμένο κτίριο, προετοιμαστείτε για μερική κατεδάφιση των τοίχων και εγκατάσταση καλωδίων από τον ηλεκτρικό κινητήρα των εξωτερικών περσίδων στον πίνακα ελέγχου στο εσωτερικό. Αυτό το πάνελ συνήθως εγκαθίσταται μόνιμα στον τοίχο και δεν μπορείτε να το εγκαταστήσετε ή να το μετατοπίσετε ακριβώς έτσι χωρίς να παρεμβαίνετε στον τοίχο.


Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκ των υστέρων σύνδεση του συστήματος Somfy TaHoma ακόμα και χωρίς καλώδια!

Υπάρχουν όμως και πιο σύγχρονα συστήματα τα οποία μπορείτε να συνδέσετε με τα ρολά ανά πάσα στιγμή χωρίς να κατεδαφίσετε τους τοίχους ή να τροποποιήσετε τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Βασίζονται σε ασύρματη τεχνολογία ραδιοφώνου. Χάρη σε αυτό, ελέγχετε τις περσίδες ή άλλο οικιακό εξοπλισμό από οπουδήποτε εάν έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.


Πώς λειτουργεί στην πράξη;

Όταν έχετε εξωτερικές περσίδες με ραδιο-ελεγχόμενο κινητήρα αρκεί να αποκτήσετε το ραδιοσύστημα Smart Home Somfy TaHoma. Μοιάζει με το ρούτερ του Διαδικτύου - είναι ένα μικρό κουτί που συνδέετε σε μια πρίζα και δρομολογητή. Κατεβάστε στη συνέχεια την εφαρμογή, εγγραφείτε και αντιστοιχίστε όλους τους κινητήρες στο σπίτι με μερικά μόνο κλικ. Διαμορφώνετε τα πάντα μόνοι σας - χωρίς περίπλοκες εγκαταστάσεις που θα απαιτούσαν τη βοήθεια ενός ειδικού.


Στη συνέχεια, ελέγχετε ολόκληρο το σπίτι μέσω μίας εφαρμογής, επίσης από απόσταση. Όταν φεύγετε από τη δουλειά, μπορείτε, για παράδειγμα, να ανοίξετε τις περσίδες για το φως του ήλιου για να θερμάνετε το σαλόνι πριν φτάσετε στο σπίτι.


Έχετε επίσης στη διάθεσή σας μια συσκευή τηλεχειρισμού - λειτουργεί με μπαταρία, ώστε να μπορείτε να την εντοπίσετε οπουδήποτε στο νοικοκυριό.


Μπορείτε να συνδέσετε έως και 200 διαφορετικές συσκευές ή οικιακά στοιχεία στο σύστημα TaHoma, το οποίο είναι αρκετό για οποιοδήποτε σπίτι. Στη διαδικασία, τα blinds θεωρούνται ως μία μονάδα, ακόμη κι αν, για παράδειγμα, έχετε δέκα παράθυρα.


Εάν έχετε το σύστημα Smart Home, εργάζεστε με σενάρια!

Επιπλέον, τα έξυπνα συστήματα σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το δικό σας σενάριο. Για παράδειγμα, όταν οδηγείτε έξω από την πύλη, οι πόρτες του γκαράζ κλειδώνουν, τα φώτα στο σπίτι σβήνουν και οι συναγερμοί ενεργοποιούνται αυτόματα. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τις περσίδες με τον ίδιο τρόπο.


Λειτουργεί καλύτερα όταν εξοπλίζετε το σπίτι με ανιχνευτές ηλιακού ή ανέμου!

Όταν ο ήλιος είναι πολύ ζεστός το καλοκαίρι, οι περσίδες κλείνουν αυτόματα για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του εσωτερικού. Όταν ο καιρός είναι θυελλώδης, οι ράγες ανοίγουν αυτόματα για να αποφευχθούν ζημιές. Οι αισθητήρες λειτουργούν ακόμα και χωρίς σύνδεση στο σύστημα SmartHome. Αλλά όταν τις συνδέετε στο σύστημα SmartHome, μπορείτε να στείλετε ακόμη πιο περίπλοκες εντολές στις περσίδες χωρίς προβλήματα και να ρυθμίσετε το σενάριο. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε ποιες περσίδες πρέπει να ανταποκρίνονται στην εντολή. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε και τις ρολοκουρτίνες στο σύστημα Somfy χωρίς πρόβλημα.Πλεονεκτήματα του έξυπνου ελέγχου των περσίδων!

Χάρη στο σύστημα Smart Home, έχετε τον έλεγχο ολόκληρου του νοικοκυριού ακόμα και όταν δεν είστε στο σπίτι. Εξάλλου:


  • Εξοικονομείτε χρόνο. Ρυθμίζετε το σύστημα μία φορά και οι περσίδες κλείνουν αυτόματα ή γέρνουν ακριβώς σύμφωνα με τα σενάρια σας.


  • Εξοικονομείτε ενέργεια. Ένα έξυπνο σπίτι ρυθμίζει την κατανάλωση σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Χάρη σε αυτό, δεν αφήνετε τον ήλιο να θερμαίνει περιοχές του εσωτερικού όπου δεν είναι απαραίτητη, και έτσι δεν υπερθερμαίνετε το εσωτερικό. Αντίθετα, το χειμώνα παίρνετε περισσότερο φως στο εσωτερικό.


  • Νιώθετε ασφαλής. Οι εξωτερικές περσίδες που συνδέονται με ένα έξυπνο σπίτι δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεστε στο σπίτι, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε διακοπές. Μπορείτε να ορίσετε σενάρια όπου οι περσίδες ανοίγουν ή κλείνουν αυτόματα πολλές φορές την ημέρα - σε συνδυασμό με την αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι κάποιος είναι παρών στο σπίτι ανά πάσα στιγμή.

Πηγή άρθρου: Miloslav Matoušek.


0 Σχόλια

Comments


bottom of page