top of page

Αντοχή κάθετου συστήματος σκίασης: Πως αντιμετωπίζουν τον ισχυρό άνεμο ή την υπεριώδη ακτινοβολία;

Το εξωτερικό κάθετο σύστημα σκίασης με ύφασμα μπορεί να αντισταθεί πολύ καλά στη βροχή, τον παγετό και τον άνεμο και μπορεί να αντιμετωπίσει τον αέρα ακόμα καλύτερα από τις εξωτερικές περσίδες. Αυτό είναι ιδιαίτερα χάρη στα συμπαγή υφάσματα από ίνες γυαλιού ή πολυεστέρα και ραφές υψηλής ποιότητας. Σε κάθε περίπτωση, η αντίστασή τους ποικίλλει ανάλογα με το προσάρτημα της οθόνης ή τις διαστάσεις...


Η αντίσταση του ανέμου εξαρτάται από τον τρόπο καθοδήγησης


Η μέθοδος στερέωσης είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που επηρεάζει την αντίσταση των οθονών στον άνεμο. Τακτοποιημένοι κατά φθίνουσα σειρά από τις λιγότερο ανθεκτικές, οι τρόποι είναι:


  • οθόνες καθοδηγούμενες σε μια συμβολοσειρά,

  • οθόνες καθοδηγούμενες σε ράγα καθοδήγησης (χωρίς φερμουάρ),

  • και οθόνες που καθοδηγούνται σε προφίλ με φερμουάρ, τα λεγόμενα φερμουάρ οθόνης

Μια οθόνη που καθοδηγείται σε μια συμβολοσειρά είναι μια απλή κλωστοϋφαντουργική οθόνη σφιγμένη μεταξύ του άνω πλαισίου και του κάτω προφίλ (φόρτωσης). Το κάτω προφίλ καθοδηγείται με ανοξείδωτες χορδές στις πλευρές του. Αυτός ο τύπος οθόνης διαθέτει μόνο χαμηλή αντίσταση στον άνεμο καθώς οι χορδές είναι αγκυρωμένες μόνο σε δύο σημεία (στην κορυφή και στο κάτω μέρος), επομένως ένας αρκετά δυνατός άνεμος μπορεί να τα μετακινήσει. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η χαμηλότερη τιμή.


Οι οθόνες που έχουν τα κάτω προφίλ καθοδηγούνται στις ράγες καθοδήγησης που είναι σταθερά συνδεδεμένες με την κατασκευή, μπορούν να αντισταθούν στον άνεμο σημαντικά καλύτερα, αν και σε αυτή την περίπτωση το ύφασμα δεν είναι σταθερά αγκυρωμένο σε όλο το μήκος του και σφίγγεται μόνο μεταξύ του κάτω προφίλ και του άνω κουτιού ξανά. Το κάτω προφίλ καθορίζεται αξιόπιστα σε σταθερά αγκυρωμένα προφίλ.


Οι οθόνες με φερμουάρ έχουν τη μεγαλύτερη αντίσταση. Επιπλέον, αυτή η λύση ενσωματώνει ένα φερμουάρ συγκολλημένο σε όλο το μήκος της οθόνης που χρησιμεύει για τη σταθερή σύνδεση του υφάσματος με τις ράγες οδήγησης και δεν θα τραβηχτεί έξω ακόμη και από ισχυρό άνεμο. Έτσι, οι οθόνες με φερμουάρ αντέχουν στον άνεμο άριστα, ακόμη καλύτερα από τις εξωτερικές περσίδες.


Αυτό επηρεάζεται επίσης από το μέγεθος της οθόνης.


Εκτός από τον οδηγό, το μέγεθος της οθόνης είναι επίσης σημαντικό. Όσο μεγαλύτερη υφασμάτινη οθόνη θα έχετε κατασκευάσει, τόσο λιγότερο ανθεκτική στον άνεμο θα είναι. Παρ 'όλα αυτά, οι οθόνες (συγκεκριμένα, οι οθόνες με φερμουάρ) είναι πολύ ανθεκτικές στον άνεμο.


Για παράδειγμα, εμείς εγγυόμαστε ότι οι οθόνες με φερμουάρ με πλάτος έως 1,6 μέτρα μπορούν να αντισταθούν στους ανέμους μέχρι την ταχύτητα των 88 km/h.

Να σημειωθεί πως η αντίσταση του ανέμου μειώνεται με την αύξηση των διαστάσεων.


Η υπεριώδης ακτινοβολία, οι συνθήκες βροχής και ο παγετός δεν αποτελούν πρόβλημα για τα υφάσματα.


Τα υφάσματα των οθονών έχουν σχεδιαστεί για σκληρές εξωτερικές συνθήκες. Οι κατασκευαστές τα υποβάλλουν σε δοκιμές φόρτωσης που προσομοιώνουν τη γήρανση του προϊόντος. Στη συνέχεια, με βάση τέτοιες δοκιμές, δηλώνουν ότι οι οθόνες αντιστέκονται καλά στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας UV.


Έτσι, δεν θα συμβεί μια οθόνη να φουσκώσει ή να σπάσει με την πάροδο του χρόνου λόγω του ήλιου. Απλώς πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι τα υφάσματα που εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως θα αρχίσουν να χλωμίζουν ελαφρώς μακροπρόθεσμα.


Ομοίως, η βροχή δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα ούτε στις οθόνες. Συνιστούμε μόνο να μην τραβάτε άσκοπα μια οθόνη που μόλις έχει εμποτιστεί καθώς η οθόνη είναι βαριά, οπότε φορτώνει πολύ τον κινητήρα. Εκτός αυτού, τυλιγμένη κάτω από το επάνω πλαίσιο, η οθόνη στεγνώνει με δυσκολία.


Οι οθόνες δεν έχουν καθόλου πρόβλημα με τον παγετό. Είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να μην σπάνε λόγω παγετού. Απλά προσέξτε να μην παγώσουν οι οθόνες στο περβάζι του παραθύρου. Εάν συμβεί αυτό, μην τις ανεβάσετε.


Θα σας δοθεί βεβαίωση για αισθητήρες και κινητήρες υψηλής ποιότητας.


Παρόλο που οι οθόνες είναι πολύ ανθεκτικές, δεν είναι απαραίτητο να τις εκθέσετε σε ισχυρές βροχές ή ισχυρούς ανέμους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να τα τοποθετήσετε με αυτόματους ανιχνευτές ή αισθητήρες που θα τραβούν τις οθόνες πάνω ή κάτω ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.


Οι ηλιακοί και οι ανιχνευτές ανέμου είναι οι πιο δημοφιλείς και ένας αισθητήρας βροχής θα σας βοηθήσει επίσης. Είναι σε θέση να αναγνωρίσει τη βροχή, το χιόνι και το χαλάζι και σχεδιάζει τις οθόνες στο εξώφυλλο εγκαίρως.


Επιπλέον, προσαρμόζουμε τις οθόνες με κινητήρες με κορυφαία χαρακτηριστικά. Τα πιο χρήσιμα από αυτά είναι:


  • Αναγνωρίζουν ένα εμπόδιο. Ο κινητήρας θα σταματήσει την κίνηση των οθονών εάν συναντήσουν κάποιο εμπόδιο - για παράδειγμα, έπιπλα κήπου. Ομοίως, είναι ικανό να εμποδίζει το κατέβασμα των οθονών όταν η δύναμη του ανέμου αυξάνει την τριβή στο πλευρικό προφίλ σε τέτοιο βαθμό ώστε ούτε το κάτω προφίλ να μπορεί να διασφαλίσει ότι το ύφασμα χαμηλώνει άπταιστα.

  • Προστασία από τον πάγο. Εάν το κάτω προφίλ μιας οθόνης που έχει τραβηχτεί γεμίσει με χιόνι και παγώσει στο σημείο, ο κινητήρας θα το αναγνωρίσει αμέσως όταν τραβάει την οθόνη, θα σταματήσει και θα απελευθερώσει ξανά την οθόνη. Εάν έχετε συνδέσει τον κινητήρα σας σε ένα σύστημα Smart Home, θα σας αναφέρει ταυτόχρονα ένα σφάλμα.


Πηγή άρθρου: Miroslav Sedláček.




0 Σχόλια

Comments


bottom of page