top of page

Εξωτερικές περσίδες και κάθετο σύστημα σκίασης το χειμώνα: Τι να προσέξετε και πώς να τα φροντίσετε;

Προμηθεύουμε εξωτερικές περσίδες και εξωτερικό κάθετο σύστημα σκίασης με ύφασμα από ανθεκτικά υλικά. Δεν τα επηρεάζει ο χειμώνας. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να τους δίνετε μεγαλύτερη προσοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα – ιδανικά, κρατήστε τα τραβηγμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην τα χειριστείτε εάν παγώσουν οι περσίδες και αφαιρείτε τακτικά το χιόνι από πάνω τους.



Το χειμώνα, η εξωτερική θωράκιση προστατεύει τα παράθυρα από τον παγετό και διασφαλίζει την ιδιωτικότητα!


Αν και η προβολή σε εξωτερικούς χώρους εκτιμάται περισσότερο το καλοκαίρι, έχει νόημα και το χειμώνα.


Εάν κλείσετε (και "μαυρίσετε") τα στόρια εξωτερικού χώρου ή τα ρολά το χειμώνα, μειώνετε την απώλεια θερμότητας από το δωμάτιο κατά περίπου 1,5 βαθμούς. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ελαφρώς τους λογαριασμούς θέρμανσης.


Επιπλέον, νυχτώνει νωρίς τον χειμώνα και πρέπει να έχετε αναμμένα φώτα στο σπίτι σας ήδη από τις 4 το απόγευμα. Αν μένετε στο ισόγειο ή έχετε παράθυρα με θέα στο δρόμο, το σπίτι σας μετατρέπεται σε βιτρίνα. Οι περσίδες σκουραίνουν εντελώς το δωμάτιο και σας δίνουν την ιδιωτικότητα που χρειάζεστε. Αν δεν θέλετε να χάσετε την θέα του δρόμου, πάρτε οθόνες με ύφασμα. Ωστόσο, συνιστούμε να προσθέσετε κουρτίνες για να μειώσετε την ορατότητα στο σπίτι.



Εξωτερικές περσίδες και κάθετο σύστημα σκίασης με ύφασμα σε αέρα και βροχή!


Οι περσίδες εξωτερικού χώρου αντέχουν καλά τον άνεμο και μπορούν να χειριστούν ριπές έως και 88 km/h όταν δρομολογούνται σε προφίλ οδηγών και έχουν πλάτος έως και ένα μέτρο. Ωστόσο, συνιστούμε να τα τραβήξετε προς τα πάνω σε ισχυρότερους ανέμους ή να αγοράσετε αισθητήρες ανέμου για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα αυτόματα.


Με τις περσίδες κυλίνδρων οθόνης, εξαρτάται από τη μέθοδο τοποθέτησής τους, τη θέση και την απόσταση του βραχίονα στον οποίο είναι στερεωμένοι. Γενικά, ωστόσο, τα φερμουάρ είναι αρκετά ανθεκτικά στον αέρα—αντέχουν ταχύτητες ανέμου άνω των 80 km/h. Η αντίσταση των περσίδων μειώνεται με την αύξηση του μεγέθους. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα, σε σύγκριση με τα στόρια, είναι ότι το ύφασμα είναι "ήσυχο" ακόμα και σε δυνατούς ανέμους.


Η βροχή σε θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν δεν έχει σημασία. Ωστόσο, εάν τα ρολά της οθόνης βραχούν, αφήστε τα να στεγνώσουν και μην τα τραβήξετε αμέσως προς τα πάνω. Αυτό συμβαίνει επειδή το ύφασμα γίνεται πολύ βαρύ και ασκεί περιττή πίεση στον κινητήρα και δεν θα στεγνώσει τόσο καλά στο κάλυμμα.


Εάν παγώνει, υπάρχει κίνδυνος να παγώσει τυχόν υγρασία και να καταστραφεί το ύφασμα. Επομένως, προσπαθήστε να προστατεύσετε τις οθόνες από την επαφή με νερό— κατά προτίμηση τραβώντας τις προς τα πάνω όταν βρέχει. Εάν τραβηχτεί βρεγμένο ύφασμα μέσα στο κουτί και αρχίσει να παγώνει, μπορεί να παγώσει μέσα στο κουτί ως ένα μεγάλο κομμάτι. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι αδύνατο να χειριστείτε το ρολό.


Τι να κάνετε αν οι περσίδες παγώσουν μεταξύ τους!


Με τις περσίδες εξωτερικού χώρου, κινδυνεύουν να παγώσουν στο περβάζι, μεταξύ τους ή στα προφίλ των οδηγών. Εάν συμβεί αυτό, μην προσπαθήσετε να τα χωρίσετε με δύναμη ή να τα παραβιάσετε. Περιμένετε πάντα μέχρι να ζεσταθεί ο καιρός και ο παγετός να λιώσει από μόνος του. Το ίδιο ισχύει εάν τα ρολά οθόνης παγώνουν στο προφίλ οδηγό τους.


Οι έξυπνοι κινητήρες χρησιμεύουν καλά στην καταπολέμηση του παγώματος. Εάν εμφανιστεί παγετός, ο κινητήρας πρέπει να ασκήσει περισσότερη δύναμη όταν τραβάτε τα στόρια ή τα ρολά. Καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο. Τα έξυπνα ηλεκτρονικά μοτέρ το αντιλαμβάνονται αμέσως και σταματούν αυτόματα κάθε κίνηση των περσίδων. Εάν έχετε επίσης έναν κινητήρα συνδεδεμένο σε ένα Smart Home, θα σας το αναφέρει αυτό.


Συντήρηση περσίδων και καθέτου συστήματος σκίασης με ύφασμα το χειμώνα!


Το χειμώνα, χρειάζεται μόνο να βουρτσίζετε περιστασιακά την εξωτερική οθόνη για να αφαιρέσετε τυχόν χιόνι. Συνιστούμε έναν πλήρη καθαρισμό δύο φορές το χρόνο — αλλά πάντα να το αφήνετε για την άνοιξη και το φθινόπωρο όταν ο καιρός είναι ο κατάλληλος—  ούτε παγετός ούτε πολύ σκληρός ήλιος. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη συντήρηση των περσίδων εξωτερικού χώρου και τη συντήρηση των περσίδων με ρολό οθόνης σε ξεχωριστά άρθρα.


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ελέγξτε την κατάσταση των περσίδων και των περσίδων σας όπως και τον υπόλοιπο χρόνο. Ελέγχετε πάντα:


  • Ότι κινούνται πάνω-κάτω ομοιόμορφα (οριζόντια),

  • Ότι οι ταινίες και τα προφίλ οδηγών δεν έχουν φθαρεί,

  • Ότι τα στόρια δεν τρίζουν όταν τα τραβάνε πάνω ή κάτω, και ότι ο κινητήρας δεν είναι πολύ θορυβώδης.

Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, επικοινωνήστε με τους ειδικούς της εταιρείας εγκατάστασης. Εάν το επισκευάσετε μόνοι σας, θα ακυρώσετε την εγγύησή σας.



Περίληψη: Τι να κάνετε με τον εξωτερικό έλεγχο το χειμώνα!


  • Ιδανικά, κρατήστε τα στόρια και τα ρολά σηκωμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας (ως προστασία από τη βροχή, τον άνεμο και τον παγετό) και κλείστε τα στο σκοτάδι για μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

  • Αποκτήστε αισθητήρες για την αποφυγή ζημιών στα στόρια και ειδικά για την ησυχία σας σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

  • Περιστασιακά, σκουπίστε το προστατευτικό κάλυμμα από χιόνι και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κολλήσει στο περβάζι ή στο προφίλ οδηγό του.


Πηγή άρθρου: Miloslav Matoušek.

0 Σχόλια

Comments


bottom of page