Οι εξωτερικές περσίδες μειώνουν τη θερμοκρασία του σπιτιού έως και 10 βαθμούς.Η εξωτερική σκίαση του ήλιου δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα μέσα στο σπίτι σας, ακόμη και αν είναι 40 ° C έξω. Ωστόσο, η ρύθμιση της θερμότητας δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να χειριστούν τα blinds. Έχουμε συνοψίσει όλους τους λόγους για τους οποίους οι εξωτερικές περσίδες είναι ανεκτίμητες τόσο για το σπίτι όσο και για το γραφείο.


1. Μπορείτε να κάνετε νύχτα κατά τη διάρκεια της ημέρας αν θέλετε


Σε αντίθεση με άλλους τύπους σκίασης από τον ήλιο, οι πλάκες των εξωτερικών περσίδων μπορούν να γέρνουν, κάνοντας ομαλή ρύθμιση της ποσότητας και της έντασης του φωτός που αφήνετε στο δωμάτιο. Ορισμένοι τύποι σχισμών, όπως τα C-80, C-65 ή F-80, μπορούν να γέρνουν με κάθε τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να γείρετε άνετα το φως είτε προς τα έξω είτε προς τα μέσα.


Επιπλέον, οι εξωτερικές περσίδες παρέχουν πολύ καλύτερες δυνατότητες σκίασης από τον ήλιο σε σύγκριση με τις εσωτερικές. Για παράδειγμα, οι πλάκες των περσίδων Z-90 ταιριάζουν μεταξύ τους τόσο τέλεια που σχηματίζουν μια συνεχή επιφάνεια όταν είναι κλειστές, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε βασικά απόλυτο σκοτάδι - ιδανικό για ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά από μια νυχτερινή βάρδια.


2. Εξοικονομήστε κόστος λειτουργίας A / C


Οι εξωτερικές περσίδες αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου πριν φτάσουν ακόμη και στο εσωτερικό, μειώνοντας τη θερμοκρασία δωματίου έως και 10 ° C σε ορισμένες περιπτώσεις και μειώνοντας το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού σας.


Δεν θα επιτύχατε σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα με τις εσωτερικές περσίδες, οι οποίες εκτρέπουν το φως μόνο όταν είναι στο εσωτερικό. Επιπλέον, ένα μέρος της θερμότητας αντανακλάται από τις περσίδες στο γυαλί και ο χώρος μεταξύ του τυφλού και του παραθύρου αρχίζει να θερμαίνεται. Οι θερμαινόμενες περσίδες με τη σειρά τους θερμαίνουν τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, αυξάνοντας αποτελεσματικά τη θερμοκρασία του δωματίου. Με βάση τα δεδομένα του Shading Equipment and Accessories Manufacturers Association, το 36% της ενέργειας από τις ακτίνες του ήλιου μπορεί να περάσει στο δωμάτιο μέσω εσωτερικών περσίδων ακόμα και αν είναι κλειστά.


Αντίθετα, οι εξωτερικές περσίδες συλλαμβάνουν τις ακτίνες του ήλιου ενώ είναι έξω - παρόλο που οι ράγες θερμαίνονται και εκπέμπουν θερμότητα προς το παράθυρο, ο αέρας έχει αρκετό χώρο για κυκλοφορία και η θερμότητα εξαερίζεται μακριά. Οι κλειστές εξωτερικές περσίδες (σε ανοιχτόχρωμο χρώμα) αφήνουν μόνο περίπου 3,7% της ηλιακής ενέργειας στο εσωτερικό.
3. Προστατευτείτε από περίεργα μάτια και διαρρήκτες


Ενώ τα γαλλικά παράθυρα είναι όμορφα, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε σαν να κάθεστε σε μια βιτρίνα. Οι εξωτερικές περσίδες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το απόρρητό σας - μπορείτε να τους γείρετε για να αφήσετε λίγο φως, αλλά ταυτόχρονα να κάνετε τα περίεργα μάτια να μην μπορούν να κοιτάξουν στο εσωτερικό σας.


Οι εξωτερικές περσίδες χρησιμεύουν επίσης ως στοιχειώδες χαρακτηριστικό ασφαλείας που σας προστατεύει από διαρρήκτες:


Παρουσιάζουν ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν οι διαρρήκτες για να μπουν μέσα.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις περσίδες σας για αυτόματη ενεργοποίηση, η οποία θα κάνει το σπίτι να φαίνεται κατοικημένο από το εξωτερικό, παρόλο που περνάτε υπέροχα σε μια παραλία, τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

4. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε κτίριο


Μπορείτε να αγοράσετε εξωτερικά περσίδες είτε κατασκευάζετε το σπίτι σας από το μηδέν και τα λαμβάνετε υπόψη στο σχεδιασμό ή απλώς το ανακατασκευάζετε. Μπορούν να εγκατασταθούν σύμφωνα με τις επιλογές που προσφέρει το κτήριο:


Εάν ληφθούν υπόψη στο έργο, οι περσίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε προετοιμασμένο χώρο εντός της πρόσοψης - π.χ. χρησιμοποιώντας τη θήκη ISO-KASTL. Η αγκύρωση είναι κρυφή και δεν χαλάει την εμφάνιση του κτιρίου.

Εάν οι περσίδες δεν ταιριάζουν κάτω από την πρόσοψη ή