top of page

Εξωτερικές και εσωτερικές περσίδες: πού ταιριάζουν και μπορούν να συνδυαστούν;

Οι εξωτερικές περσίδες έχουν πολλά αντικειμενικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις εσωτερικές περσίδες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν καταστάσεις όπου οι εσωτερικές περσίδες είναι μια καλύτερη λύση. παρέχουμε μια σύγκριση και των δύο τύπων σκίασης και του τρόπου συνδυασμού τους.


Το κύριο πλεονέκτημα των εξωτερικών περσίδων είναι ότι αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου ακόμη και πριν μπουν στο δωμάτιο και τον ζεσταίνουν άσκοπα, αφήνοντας μια ευχάριστη θερμοκρασία ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο, οι εσωτερικές περσίδες απορροφούν τη θερμότητα αφού εισέλθει στο δωμάτιο, θερμαίνοντας τον εαυτό τους και το εσωτερικό με τη σειρά. Ένα μέρος της θερμότητας αντανακλάται προς το παράθυρο, με αποτέλεσμα επιπλέον θέρμανση και περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας στο διαμέρισμα ή το σπίτι.


οι εσωτερικές περσίδες είναι φθηνότερες, ενώ οι εξωτερικές περσίδες είναι υψηλότερης ποιότητας

Η τιμή είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επιλέγουν εσωτερικές περσίδες - είναι συνήθως αρκετά φθηνότερες, γεγονός που τους καθιστά κατάλληλους για βοηθητικούς χώρους, μπάνια, τουαλέτες ή πλυντήρια, όπου η μεγαλύτερη επένδυση δεν θα είχε νόημα.


Με τον ίδιο τρόπο, οι εσωτερικές περσίδες στερούνται ανθεκτικότητας, συχνά υποφέρουν από αδύνατα σημεία με τη μορφή πλαστικών εξαρτημάτων όπως αλυσίδες, ράβδοι ελέγχου ή ζεύκτες. Οι εσωτερικές περσίδες υψηλής ποιότητας διαρκούν περίπου 10 χρόνια, ενώ οι χαμηλότερης ποιότητας τείνουν να καταρρέουν λίγο μετά τη λήξη της εγγύησής τους.


Αντιθέτως, οι εξωτερικές περσίδες είναι ισχυρότερες, συνήθως κατασκευασμένες από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι, γεγονός που τους δίνει μεγαλύτερη αντοχή - συνήθως δεκαετίες. Για παράδειγμα, οι περσίδες μας είναι εξοπλισμένες με υφαντικές ταινίες 8 mm (σε αντίθεση με τις πιο δημοφιλείς ταινίες 6 mm) και είναι κατασκευασμένες από premium ελβετικά ή γερμανικά εξαρτήματα, παρατείνοντας ακόμη περισσότερο την ανθεκτικότητα.


Πού να χρησιμοποιήσετε ποια blinds;

Λόγω της αντοχής και της ποιότητάς τους, οι εξωτερικές περσίδες είναι κατάλληλες για:

Παράθυρα οικιστικών κατοικιών

Διοικητικά κτίρια

Συγκροτήματα διαμερισμάτων

Μεγάλες γυάλινες επιφάνειες

Ωδεία

Αντίθετα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολυώροφα κτίρια με γυάλινες προσόψεις ή παράθυρα οροφής, καθώς δεν υπάρχουν σημεία για την τοποθέτηση των περσίδων σε τέτοιες περιπτώσεις.


Οι εσωτερικές περσίδες είναι πιο κατάλληλες για μικρότερα παράθυρα ή στέγες και πολυώροφα κτίρια. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ενοικίαση διαμερισμάτων, όπου δεν είναι απαραίτητο να επενδύσετε τόσο πολύ.


Τόσο οι εξωτερικές όσο και οι εσωτερικές περσίδες μπορούν να κινηθούν ή να ελεγχθούν μέσω του συστήματος Smart Home. Ωστόσο, αυτό δεν συνιστάται για εσωτερικές περσίδες καθώς αυξάνει το κόστος, το οποίο προορίζεται να είναι ένα από τα κύρια οφέλη τους.



Πώς να συνδυάσετε τη σκίαση του ήλιου;

Παρόλο που ο συνδυασμός εξωτερικών και εσωτερικών περσίδων δεν έχει νόημα, μπορεί να είναι υπέροχος ο συνδυασμός εξωτερικών περσίδων με άλλα μέσα εσωτερικής σκίασης, όπως:


Πτυσσόμενα υφάσματα

Ρολά Plisse

Ιαπωνικά shōji ή συρόμενα τοιχώματα

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εξωτερικές περσίδες χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του φωτός και της εσωτερικής σκίασης, προκειμένου να βελτιωθεί η εμφάνιση του εσωτερικού. Σε μια συννεφιασμένη μέρα, για παράδειγμα, μπορείτε να τραβήξετε τις εξωτερικές περσίδες και να χρησιμοποιήσετε την εσωτερική προστασία για να κάνετε το παράθυρο να φαίνεται λιγότερο κενό και να βελτιώσετε το απόρρητο.


πηγή πληροφόρησης NEVA

0 Σχόλια
bottom of page