top of page

Εξωτερικές περσίδες και ασφάλεια: δείτε πώς οι περσίδες σας προστατεύουν από διαρρήκτες!



Φεύγετε για διακοπές και θέλετε να προστατεύσετε την ιδιοκτησία σας από διαρρήκτες; Δείτε πώς οι εξωτερικές περσίδες μειώνουν τον κίνδυνο διάρρηξης του σπιτιού σας και αν οι ασφαλιστικές εταιρείες τις θεωρούν μέτρο ασφαλείας (το οποίο μειώνει το ποσό που πρέπει να πληρώσετε για την ασφάλιση).


Οι εξωτερικές περσίδες μπορούν να επιβραδύνουν τις διαρρήξεις και συχνά τις αποτρέπουν. Οι εξωτερικές περσίδες προστατεύουν εν μέρει την ιδιοκτησία σας. Όταν ένας διαρρήκτης ετοιμάζεται να διαρρήξει το σπίτι ή το διαμέρισμά σας μέσα από ένα παράθυρο, τα κλειστά φύλλα εξωτερικών περσίδων τους εμποδίζουν να βλέπουν μέσα. Παρουσιάζουν επίσης ένα μηχανικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ο διαρρήκτης.

Οι εξωτερικές περσίδες σε ένα Smart Home μπορούν να σας προστατεύσουν από διαρρήξεις και πυρκαγιές. Οι περσίδες είναι ακόμη καλύτερες όταν συνδέονται με ένα Smart Home. "Οι εξωτερικές περσίδες που είναι συνδεδεμένες σε ένα σύστημα Smart Home μπορούν να κάνουν την εμφάνισή σας σαν να βρίσκεστε στο σπίτι, ακόμα και όταν βρίσκεστε σε διακοπές. Ρυθμίζετε το μοτέρ σας ώστε τα blind σας να πέφτουν αυτόματα ή να κλείνουν. Σε συνδυασμό, για παράδειγμα, με αυτόματη ενεργοποίηση φωτισμού, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση που θα κάνει ακόμη και έναν έμπειρο διαρρήκτη να πιστεύει ότι κάποιος κινείται γύρω από το σπίτι. "




Παρόλο που οι εξωτερικές περσίδες δεν αναγνωρίζονται ως στοιχείο ασφαλείας, η σύνδεση Smart Home θα το αντισταθμίσει αυτό, δίνοντάς σας ένα εργαλείο που θα προστατεύει το σπίτι σας από διαρρήξεις και θα σας ειδοποιεί για πυρκαγιά ή διαρροή αερίου. Το σύστημα: μπορεί να ανιχνεύσει εάν κάποιος προσπαθεί να εισέλθει σε ένα παράθυρο ή ένα μπαλκόνι με βάση τους αισθητήρες δόνησης και κίνησης και να ενεργοποιήσει έναν συναγερμό, μπορεί να χρησιμοποιήσει αισθητήρες καπνού για να ανιχνεύσει φωτιά και να ενεργοποιήσει τον φωτισμό ή εντοπίστε διαρροή αερίου και ανοίξτε τα παράθυρα. Τα συστήματα Smart Home θεωρούνται στοιχεία ασφαλείας από ασφαλιστικές εταιρείες. Συνδεδεμένο με την εφαρμογή σας για κινητά, σας ενημερώνει για τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις ακόμη και όταν δεν είστε στο σπίτι. Η εφαρμογή σάς στέλνει μια ειδοποίηση push ή ένα e-mail σχετικά με την κατάσταση. Μπορείτε απλώς να καλέσετε την αστυνομία και / ή την πυροσβεστική υπηρεσία ή να ορίσετε την εφαρμογή να ενεργεί εκ μέρους σας και να τη συνδέσετε σε μια υπηρεσία ασφαλείας.


Συνδυάστε τα στοιχεία ασφαλείας και προστατεύστε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες σας. Προκειμένου να γίνει η δουλειά ενός διαρρήκτη ακόμη πιο δύσκολη, είναι καλή ιδέα να συνδυάσετε τα στοιχεία ασφαλείας. Για παράδειγμα, συνιστούμε να συνδυάσετε εξωτερικά περσίδες με ένα από τα ακόλουθα:

ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

Πρόσθετες κλειδαριές σε πόρτες και λαβές παραθύρων

Παράθυρα ασφαλείας και μπαλκονόπορτες με άθραυστο γυαλί στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του σπιτιού

Ενισχυμένη μεμβράνη ασφαλείας, η οποία μειώνει τον κίνδυνο διάρρηξης καθώς επίσης και εμποδίζει το γυαλί να διασκορπιστεί στο πάτωμα εάν σπάσει (καθώς η ταινία συγκρατεί τα κομμάτια μαζί)

Σύστημα συναγερμού και κάμερας

Αισθητήρες που ενεργοποιούν τον εξωτερικό φωτισμό αν εντοπιστεί κίνηση γύρω από το σπίτι

Ηλεκτρονική ασφάλεια, η οποία (εκτός από την ενεργοποίηση συναγερμού) αναφέρει τη διακοπή σε υπηρεσία ασφαλείας ή αστυνομικό τμήμα.



Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προστατέψετε το εξοχικό σας χωρίς να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά (τα οποία θα μπορούσαν να διαρκέσουν αρκετές ώρες για να ξεπεραστούν), συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε πιο ισχυρές εναλλακτικές λύσεις όπως:

Κλείδωμα μεταλλικών ρολών

Σταθερές μεταλλικές ράβδους παραθύρων

Κλειδαριές ή ανασυρόμενες ράβδους


Εξωτερικές περσίδες ασφαλείας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για καταστήματα. Εκτός από τις παραδοσιακές εξωτερικές περσίδες, υπάρχουν επίσης εξωτερικές περσίδες ασφαλείας που διατίθενται στην αγορά από εξειδικευμένες εταιρείες. Οι ράβδοι των περσίδων ασφαλείας μοιάζουν με καμάρες με αυλακώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους όταν είναι κλειστές, σχηματίζοντας μια συνεχή επιφάνεια χωρίς κενά.

Οι περσίδες ασφαλείας έχουν αρκετές συγκεκριμένες ιδιότητες, όπως:

Είναι κατασκευασμένα από σκληρυμένα υλικά αλουμινίου ενισχυμένα με τιτάνιο.

Δεν έχουν απλές ταινίες ή κορδόνια ανύψωσης, τις οποίες θα μπορούσε να κόψει ο διαρρήκτης.

Ελέγχονται μέσω μοτέρ, έτσι ώστε το πακέτο να μην μπορεί να χειριστεί χειροκίνητα από έξω.

Όλα τα στοιχεία ελέγχου και καθοδήγησης τους περικλείονται μέσα σε στιβαρές ράγες οδήγησης, καθιστώντας τις κλειστές ράγες πολύ δύσκολο να ξεσπάσουν για τον διαρρήκτη.


Πηγή άρθρου: Jiří Umlauf.

0 Σχόλια
bottom of page