top of page

Οι εξωτερικές περσίδες μειώνουν τη θερμοκρασία του σπιτιού έως και 10 βαθμούς.



Η εξωτερική σκίαση του ήλιου δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα μέσα στο σπίτι σας, ακόμη και αν είναι 40 ° C έξω. Ωστόσο, η ρύθμιση της θερμότητας δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να χειριστούν τα blinds. Έχουμε συνοψίσει όλους τους λόγους για τους οποίους οι εξωτερικές περσίδες είναι ανεκτίμητες τόσο για το σπίτι όσο και για το γραφείο.


1. Μπορείτε να κάνετε νύχτα κατά τη διάρκεια της ημέρας αν θέλετε


Σε αντίθεση με άλλους τύπους σκίασης από τον ήλιο, οι πλάκες των εξωτερικών περσίδων μπορούν να γέρνουν, κάνοντας ομαλή ρύθμιση της ποσότητας και της έντασης του φωτός που αφήνετε στο δωμάτιο. Ορισμένοι τύποι σχισμών, όπως τα C-80, C-65 ή F-80, μπορούν να γέρνουν με κάθε τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να γείρετε άνετα το φως είτε προς τα έξω είτε προς τα μέσα.


Επιπλέον, οι εξωτερικές περσίδες παρέχουν πολύ καλύτερες δυνατότητες σκίασης από τον ήλιο σε σύγκριση με τις εσωτερικές. Για παράδειγμα, οι πλάκες των περσίδων Z-90 ταιριάζουν μεταξύ τους τόσο τέλεια που σχηματίζουν μια συνεχή επιφάνεια όταν είναι κλειστές, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε βασικά απόλυτο σκοτάδι - ιδανικό για ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά από μια νυχτερινή βάρδια.


2. Εξοικονομήστε κόστος λειτουργίας A / C


Οι εξωτερικές περσίδες αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου πριν φτάσουν ακόμη και στο εσωτερικό, μειώνοντας τη θερμοκρασία δωματίου έως και 10 ° C σε ορισμένες περιπτώσεις και μειώνοντας το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού σας.


Δεν θα επιτύχατε σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα με τις εσωτερικές περσίδες, οι οποίες εκτρέπουν το φως μόνο όταν είναι στο εσωτερικό. Επιπλέον, ένα μέρος της θερμότητας αντανακλάται από τις περσίδες στο γυαλί και ο χώρος μεταξύ του τυφλού και του παραθύρου αρχίζει να θερμαίνεται. Οι θερμαινόμενες περσίδες με τη σειρά τους θερμαίνουν τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, αυξάνοντας αποτελεσματικά τη θερμοκρασία του δωματίου. Με βάση τα δεδομένα του Shading Equipment and Accessories Manufacturers Association, το 36% της ενέργειας από τις ακτίνες του ήλιου μπορεί να περάσει στο δωμάτιο μέσω εσωτερικών περσίδων ακόμα και αν είναι κλειστά.


Αντίθετα, οι εξωτερικές περσίδες συλλαμβάνουν τις ακτίνες του ήλιου ενώ είναι έξω - παρόλο που οι ράγες θερμαίνονται και εκπέμπουν θερμότητα προς το παράθυρο, ο αέρας έχει αρκετό χώρο για κυκλοφορία και η θερμότητα εξαερίζεται μακριά. Οι κλειστές εξωτερικές περσίδες (σε ανοιχτόχρωμο χρώμα) αφήνουν μόνο περίπου 3,7% της ηλιακής ενέργειας στο εσωτερικό.




3. Προστατευτείτε από περίεργα μάτια και διαρρήκτες


Ενώ τα γαλλικά παράθυρα είναι όμορφα, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε σαν να κάθεστε σε μια βιτρίνα. Οι εξωτερικές περσίδες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το απόρρητό σας - μπορείτε να τους γείρετε για να αφήσετε λίγο φως, αλλά ταυτόχρονα να κάνετε τα περίεργα μάτια να μην μπορούν να κοιτάξουν στο εσωτερικό σας.


Οι εξωτερικές περσίδες χρησιμεύουν επίσης ως στοιχειώδες χαρακτηριστικό ασφαλείας που σας προστατεύει από διαρρήκτες:


Παρουσιάζουν ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν οι διαρρήκτες για να μπουν μέσα.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις περσίδες σας για αυτόματη ενεργοποίηση, η οποία θα κάνει το σπίτι να φαίνεται κατοικημένο από το εξωτερικό, παρόλο που περνάτε υπέροχα σε μια παραλία, τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

4. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε κτίριο


Μπορείτε να αγοράσετε εξωτερικά περσίδες είτε κατασκευάζετε το σπίτι σας από το μηδέν και τα λαμβάνετε υπόψη στο σχεδιασμό ή απλώς το ανακατασκευάζετε. Μπορούν να εγκατασταθούν σύμφωνα με τις επιλογές που προσφέρει το κτήριο:


Εάν ληφθούν υπόψη στο έργο, οι περσίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε προετοιμασμένο χώρο εντός της πρόσοψης - π.χ. χρησιμοποιώντας τη θήκη ISO-KASTL. Η αγκύρωση είναι κρυφή και δεν χαλάει την εμφάνιση του κτιρίου.

Εάν οι περσίδες δεν ταιριάζουν κάτω από την πρόσοψη ή

τα έχετε επιλέξει μόνο μετά την κατασκευή, μπορείτε να αποκρύψετε το τυφλό προφίλ και το πακέτο slat κάτω από μια βαμμένη πλάκα.

Εάν η τεχνολογία κατασκευής δεν επιτρέπει καμία από αυτές τις επιλογές, οι περσίδες μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας στην πρόσοψη χρησιμοποιώντας πρόσθετα στοιχεία στήριξης.

5. Διαρκούν για χρόνια και προστατεύουν τα παράθυρά σας.

Εάν αγοράσετε εξωτερικά περσίδες υψηλής ποιότητας, θα διαρκέσουν για δεκαετίες επειδή είναι ισχυρά και ανθεκτικά στον άνεμο και τη βροχή. Για παράδειγμα, τα τυφλά μας S-90 έχουν τα μεγαλύτερα slats όλων των τύπων και αντιστέκονται σε ανέμους έως και 88kph.


Επιπλέον, οι εξωτερικές περσίδες αυξάνουν την ανθεκτικότητα των παραθύρων σας - χάρη σε αυτά, τα κουφώματα των παραθύρων δεν θα εξασθενίσουν ποτέ και τα πλαστικά προφίλ θα διατηρήσουν το σχήμα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς οι περσίδες αποτρέπουν την παραμόρφωση τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών.




6. Μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ένα αρχιτεκτονικό θαύμα.


Όχι μόνο τα εξωτερικά περσίδες είναι πρακτικά, πολλοί αρχιτέκτονες τα λαμβάνουν υπόψη στο στάδιο του έργου και τα χρησιμοποιούν για να συμπληρώσουν τη συνολική εμφάνιση του σπιτιού. Χάρη στα καθολικά σχέδια, ταιριάζουν με τη μοντέρνα και την ιστορική αρχιτεκτονική.


Μπορούν να αγοραστούν σε διάφορες διακοσμήσεις και χρωματικές παραλλαγές, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ταιριάξετε το χρώμα των περσίδων με αυτό της πρόσοψης ή ακόμα και να δημιουργήσετε μερικές πρωτότυπες αντιθέσεις.


7. Μπορούν να συνδεθούν με έξυπνα αξεσουάρ.


 

Δεν χρειάζεται να συνεχίζετε να ελέγχετε την πρόγνωση καιρού και να χειρίζεστε χειροκίνητα εξωτερικά περσίδες για να διατηρείτε μια ευχάριστη θερμοκρασία στο σπίτι σας ανεξάρτητα από τον καιρό. Οι περσίδες μπορούν να συνδεθούν με αισθητήρες ήλιου ή ανέμου και να ελέγχονται αυτόματα με βάση τον τρέχοντα καιρό:


Ο αισθητήρας του ήλιου ελέγχει εάν το φως του ήλιου είναι πολύ έντονο, κλείνοντας τις περσίδες για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του εσωτερικού, εάν απαιτείται. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να τραβήξει τα blinds για να αφήσει λίγο επιπλέον φως να πλημμυρίσει.

Ο αισθητήρας ανέμου παρακολουθεί την ταχύτητα του ανέμου και τραβά τα blinds σε περίπτωση υπέρβασης της καθορισμένης τιμής, αποτρέποντας έτσι την καταστροφή των περσίδων σε κακές καιρικές συνθήκες.


Επιπλέον, οι περσίδες μπορούν εύκολα να συνδεθούν σε ένα σύστημα τηλεχειρισμού, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο χωρίς καν να σηκωθεί από το κρεβάτι ή τον καναπέ σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα συνδέσετε στο σύστημα Smart Home. Ολόκληρο το σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της σκίασης του ήλιου, μπορεί να ελεγχθεί μέσω μιας εφαρμογής, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας σενάρια: για παράδειγμα, να κλείνετε αυτόματα τα blinds κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι.


Ρίξτε μια ματιά στις εξωτερικές περσίδες της γκάμας μας και ρίξτε μια ματιά σε όλα τα έξυπνα αξεσουάρ για αυτά ενώ είστε σε αυτό.


πηγή πληροφόρησης NEVAPV.

0 Σχόλια
bottom of page