top of page

Πλήρης οδηγός συντήρησης εξωτερικού κάθετου συστήματος σκίασης!

Το εξωτερικό κάθετο σύστημα σκίασης με ύφασμα δεν απαιτεί σχεδόν καμία συντήρηση. Χρειάζεστε απλώς σαπουνόνερο ή ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό και μια λεπτή βούρτσα για να τα καθαρίσετε. Εάν έχετε καθαριστικό υψηλής πίεσης στο σπίτι, μπορείτε επίσης να πλένετε το ύφασμα αλλά μόνο χρησιμοποιώντας τη χαμηλότερη πίεση νερού. Ταυτόχρονα, ωστόσο, μην εκθέτετε τις οθόνες σε περιττούς κινδύνους – εάν φυσάει δυνατός αέρας ή δυνατή βροχή ή αν εργάζεστε γύρω από το σπίτι σας, είναι καλύτερα να τις τραβήξετε προς τα πάνω.


Πλύνετε τις οθόνες δύο φορές το χρόνο!


Οι περισσότεροι άνθρωποι καθαρίζουν τις οθόνες τους όταν καθαρίζουν τα παράθυρά τους. Αρκεί να το κάνετε δύο φορές το χρόνο – πάντα την άνοιξη και το φθινόπωρο. Ωστόσο, πλένετε τις οθόνες σας ιδανικά τις ημέρες που είναι μάλλον συννεφιασμένη, καθώς ο δυνατός ήλιος μπορεί να κάνει τις οθόνες να στεγνώσουν γρήγορα μετά το πλύσιμο και στη συνέχεια να παραμείνουν λεκέδες στην επιφάνεια.


Πάντα να σκουπίζετε ή να ξεσκονίζετε τις οθόνες πρώτα για να απαλλαγείτε από τις μεγαλύτερες ακαθαρσίες και μετά τις ξεπλύνετε με νερό. Εάν έχετε καθαριστικό υψηλής πίεσης, ρυθμίστε το στο χαμηλότερο επίπεδο πίεσης και πλύνετε το ύφασμα με προσοχή. Όταν τα καθαρίζετε με το χέρι, χρησιμοποιήστε, για παράδειγμα, σαπουνόνερο ή ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό και πλύντε τα με ένα σφουγγάρι ή μια λεπτή βούρτσα. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε ξανά με καθαρό νερό.


Από την άλλη πλευρά, αποφύγετε επιθετικά ή λειαντικά (αμμώδη) καθαριστικά που θα μπορούσαν να ξεφτίσουν ελαφρά και να διαταράξουν την επιφάνεια των ινών, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη διάρκεια ζωής της οθόνης. Επιπλέον, δεν θα μπορείτε να επιβάλλετε την εγγύηση σε μια τέτοια περίπτωση.


Μην εκθέτετε τις οθόνες σας σε περιττούς κινδύνους!


Για να διατηρήσετε τις εξωτερικές σας υφασμάτινες οθόνες σε άριστη κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο, μην τις εκθέτετε σε περιττούς κινδύνους. Αν και είναι πολύ σκληρές, είναι καλύτερα να τις τυλίξετε στο κουτί εάν υπάρχει πολύ δυνατός άνεμος ή καταιγίδα.


Αν δεν καταφέρετε να προστατέψετε έγκαιρα τις οθόνες σας από τη βροχή, περιμένετε πάντα μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Μην τυλίγετε τις οθόνες όταν είναι βρεγμένες – πρώτον, στη συνέχεια είναι βαριές και φορτώνουν τον κινητήρα άσκοπα και δεύτερον, μπορεί να εμφανίσουν μούχλα στο κουτί ή να παγώσουν το χειμώνα.


Ομοίως, τραβήξτε τις οθόνες προς τα πάνω όταν εργάζεστε γύρω από το σπίτι σας – για παράδειγμα, όταν βάφετε την πρόσοψη ή χρησιμοποιείτε κυκλικό πριόνι. Θα ήταν πολύ κρίμα να τα λερώσετε με μπογιά που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί ή να τα καταστρέψετε από σπινθήρες.


Σε περίπτωση βλάβης, καλείτε πάντα μια εταιρεία σέρβις!


Επίσης, να κάνετε οπτικό έλεγχο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι οι οθόνες είναι σε τάξη. Ελέγξτε την ένωση του φερμουάρ μεταξύ της οθόνης και των οδηγών και βεβαιωθείτε ότι η οθόνη τυλίγει ομοιόμορφα, όχι λοξά. Ρίξτε μια ματιά και στο ύφασμα για τυχόν τρύπες και ακούστε τον κινητήρα για να δείτε εάν είναι πολύ θορυβώδης ή όχι ή σφυρίζει.


Μην προσπαθήσετε να επισκευάσετε οθόνες μόνοι σας. Εάν βρείτε κάτι περίεργο σχετικά με τη σκίαση, καλέστε την εταιρεία σέρβις που την εγκατέστησε για να σας βοηθήσει. Εάν επισκευάσετε μόνοι σας την οθόνη, θα ακυρώσετε την εγγύηση. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε ζημιά στην οθόνη αντί να την επισκευάσετε.


Πηγή άρθρου: Lukáš Musil.

0 Σχόλια
bottom of page