top of page

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σκίασης ενός μπαλκονιού ή εσωτερικού μπαλκονιού;

Το καλοκαίρι, τα μπαλκόνια και τα εσωτερικά μπαλκόνια, ειδικά τα τζάμια, μετατρέπονται σε σάουνα. Διαβάστε γιατί τόσο τα μπαλκόνια όσο και τα εσωτερικά μπαλκόνια προστατεύονται καλύτερα από την υπερθέρμανση με εξωτερική σκίαση, όταν οι τέντες και τα εσωτερικά ρολά είναι κατάλληλα για συσκότιση.



Εξωτερικό κάθετο σύστημα σκίασης: ιδανική σκίαση για τα περισσότερα μπαλκόνια και εσωτερικά μπαλκόνια!


Οι εξωτερικές κλωστοϋφαντουργικές οθόνες είναι το χρυσό πρότυπο για σκίαση μπαλκονιών και εσωτερικών μπαλκονιών - ιδιαίτερα, στην περίπτωση χώρων χωρίς τζάμια.


Για παράδειγμα, φτιάχνουμε τις δημοφιλείς οθόνες με φερμουάρ πλάτους έως 6 μέτρων, οπότε σε πολλές περιπτώσεις θα σκιάσετε ολόκληρο το εσωτερικό μπαλκόνι με ένα μόνο ύφασμα.


Θα βρείτε επίσης υφασμάτινα ρολά που χρησιμοποιούνται για τζάμια ή εσωτερικά μπαλκόνια, όπου εκτός από την παροχή επιπλέον σκίασης, εμποδίζουν την υπερθέρμανση του εσωτερικού. Όμως, σε αντίθεση με, για παράδειγμα, τις εξωτερικές περσίδες, μπορείτε να τα τραβήξετε μόνο προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ώστε να μην έχετε τόσο πολύ έλεγχο της έντασης του φωτός.


Μπορείτε να αγκυρώσετε εξωτερικά υφάσματα με ρολά στη δομή του εσωτερικού μπαλκονιού ή στη μαρσπιέ και χάρη στην ευρεία γκάμα χρωμάτων μπορείτε απλά να ταιριάξετε με την πρόσοψη του σπιτιού. Καθώς διαθέτουν καλή αντοχή στον άνεμο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε υψηλότερα επίπεδα κτιρίων.



Εξωτερικές περσίδες: παρέχουν εξαιρετική σκίαση και ψύξη!


Συνιστούμε εξωτερικές περσίδες μόνο για τζάμια και εσωτερικά μπαλκόνια με τζάμια και μόνο όταν είναι δυνατή η σωστή αγκύρωση τους. Θεωρητικά, μπορείτε επίσης να τα εγκαταστήσετε σε μπαλκόνια χωρίς τζάμια, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ ευαίσθητα σε ζημιές.



Τέντα: μια λογική εναλλακτική λύση για τα μπαλκόνια χωρίς τζάμια!


Ωστόσο, η εγκατάσταση των παραπάνω αναφερόμενων τύπων σκίασης είναι περίπλοκη ή ακόμη και αδύνατη για ορισμένα μπαλκόνια ή εσωτερικά μπαλκόνια - για παράδειγμα, λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων αγκύρωσης ή του μεγέθους του μπαλκονιού.


Εάν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωσή σας δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση περσίδων υφασμάτων ή εξωτερικών περσίδων ή ότι η τιμή τους είναι δυσμενής, σκεφτείτε μια επεκτάσιμη τέντα. Μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο τις οθόνες και τις περσίδες, αλλά θα βοηθήσει ακόμα. Απλώς συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι δεν μπορείτε να επεκτείνετε την τέντα σε δυνατούς ανέμους.


Μια επεκτάσιμη τέντα είναι ιδανική κυρίως για προβολή μπαλκονιών χωρίς οροφές. Είναι εγκατεστημένο πιο συχνά κατευθείαν στην πρόσοψη. Θα προστατεύεστε καλύτερα από τον ήλιο εάν επιλέξετε ένα ύφασμα με προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία και χαμηλή διαπερατότητα φωτός.



Εσωτερική σκίαση: φθηνότερη αλλά δεν παρέχει προστασία από τη θερμότητα!


Μια άλλη επιλογή που μπορείτε να εφαρμόσετε για τις μπαλκονόπορτες και τα εσωτερικά μπαλκόνια είναι η συμβατική εσωτερική σκίαση. Με αυτό θα δημιουργήσετε σκιά, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ηλιακού φωτός θα διαπεράσει μέσα, δημιουργώντας έντονη θερμότητα εκεί. Γι 'αυτό θα πρέπει να επιλέξετε εσωτερική σκίαση μόνο εάν δεν έχετε άλλη επιλογή.



Πηγή άρθρου: Lukáš Musil.

0 Σχόλια
bottom of page