top of page

Πώς βοηθά η εξωτερική σκίαση κατά τη δημιουργία ενός διασκεδαστικού σπιτιού!

Κατά τη δημιουργία ενός διασκεδαστικού σπιτιού, σκεφτείτε ειδικά για τα χρώματα και το φως. Τα ανοιχτά χρώματα θα κάνουν τα δωμάτια να αισθάνονται πιο ευρύχωρα και ευάερα, ενώ το σωστό φως δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Δείτε πώς η εξωτερική σκίαση μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το σπίτι σας.


Τι σημαίνει "hygge home";

Προέρχεται από τη Δανία, το hygge είναι ένας τρόπος ζωής που δίνει έμφαση στην ευημερία και την ειρήνη. Η ίδια η λέξη «hygge» αναφέρεται σε έναν ευτυχισμένο τρόπο ζωής που οι Σκανδιναβοί συνδέονται με το σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι το σπίτι πρέπει να είναι άνετο και απαιτεί απλότητα, διαφάνεια και ευελιξία. Ένας σημαντικός ρόλος στα σπίτια hygge παίζεται από αξεσουάρ, τα οποία κάνουν τα δωμάτια πιο άνετα και δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον.


Τα τυπικά αξεσουάρ hygge περιλαμβάνουν:


  • Κεριά ή διακοσμητικά φωτιστικά,

  • Μαξιλάρια και κουβέρτες

  • Γούνες

  • Άλλα αξεσουάρ από φυσικά υλικά

Οι εξωτερικές περσίδες μπορούν να σας βοηθήσουν με το φως!

Το φως παίζει σημαντικό ρόλο στους εσωτερικούς χώρους hygge. Στις σκανδιναβικές χώρες, από όπου προέρχεται η hygge, υπάρχει λίγο φως του ήλιου από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, και γι 'αυτό δίνεται μεγάλη έμφαση στον φωτισμό.


Στην Κεντρική Ευρώπη, το φως του ήλιου είναι ισχυρότερο κατά τους καλοκαιρινούς και ανοιξιάτικους μήνες. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών την άνοιξη και το καλοκαίρι, ωστόσο, συχνά δεν χρησιμοποιούμε φυσικό φωτισμό όπως θα θέλαμε. Αυτό καθιστά τις εξωτερικές περσίδες μια ιδανική λύση, παρέχοντας σκίαση για το εσωτερικό, αφήνοντας αρκετό φως.


«Οι εξωτερικές περσίδες σάς επιτρέπουν να εργάζεστε όπως απαιτείται με το εσωτερικό φως. Για ορισμένους τύπους περσίδων, οι ράγες μπορούν να γέρνουν και στις δύο πλευρές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αντανακλούν το φως είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω ή προς το πάτωμα - ανάλογα με το τι είναι πιο ευχάριστο για εσάς. Αυτό θα σας επιτρέψει να προβάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο φως του ήλιου, διατηρώντας παράλληλα λίγο φως στο εσωτερικό σας »


Για περίβλημα σε στιλ hygge, προτείνουμε περσίδες τύπου C Διαθέτουν μια λεπτή εμφάνιση, μπορούν να γέρνουν με κάθε τρόπο και εξασφαλίζουν επαρκή σκίαση και φωτεινό εσωτερικό.


Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στις περσίδες τύπου S, οι οποίες συνδυάζουν υψηλή αντοχή με μια λεπτή εμφάνιση. Υπάρχουν επίσης πλάκες τύπου Z - μια ακόμη πιο άκαμπτη παραλλαγή που δημιουργεί σχεδόν απόλυτο σκοτάδι όταν είναι κλειστό και μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία δωματίου έως και 10 ° C. Ωστόσο, έχουν περισσότερο τεχνική εμφάνιση, καθιστώντας τα πιο κατάλληλα για σύγχρονα κτίρια.


Οι ελαφριές αποχρώσεις τείνουν να κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, ενώ οι ζεστές αποχρώσεις τους προσδίδουν ζεστασιά.

Όταν επιλέγετε χρώματα για το εσωτερικό, αναζητήστε φωτεινές αποχρώσεις, οι οποίες κάνουν την περιοχή να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο ανοιχτή. Επιλέξτε από αποχρώσεις λευκού, ανοιχτού γκρι ή μπλε. Εάν προτιμάτε ζεστά χρώματα, που ζεσταίνουν το εσωτερικό, δοκιμάστε ανοιχτό καφέ ή κρέμα.


Για να συμπληρώσετε την ατμόσφαιρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εσωτερική σκίαση, όπως τοίχους από την Ιαπωνία, περσίδες Plisse, ρολά ή κουρτίνες, οι οποίες θα χρησιμεύσουν ως διακοσμητικό στοιχείο και θα προστατεύσουν το απόρρητό σας.


Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ελαφριά χρώματα για το εξωτερικό του σπιτιού - π.χ. για γυψοσανίδες, περβάζια παραθύρων ή εξωτερικές περσίδες. Τα ανοιχτόχρωμα (π.χ. λευκά, γκρι ή ασημένια) πτερύγια είναι καλύτερα να αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και να αφήνουν τόση θερμότητα σε όσο σκούρα.


Πηγή άρθρου: Kateřina Vránová.

0 Σχόλια
bottom of page