top of page

Πώς να επιλέξετε σκίαση για γραφείο; Σκεφτείτε τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό!

Ξοδεύετε έως και οκτώ ώρες την ημέρα στο γραφείο, γι 'αυτό θα πρέπει να αισθάνεστε καλά σε αυτό. Για να δημιουργήσετε ευχάριστες συνθήκες εργασίας, θα σας βοηθήσουν και οι εξωτερικές περσίδες εκτός από ένα σωστά σχεδιασμένο εσωτερικό. Έχουμε καταρτίσει μια λίστα με τα οφέλη από κάθε τύπο σκίασης και σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή σας, καθώς ο κλιματισμός είναι σημαντικός.


Η εξωτερική σκίαση δροσίζει τον χώρο, ενώ η εσωτερική σκίαση τον εξωραΐζει!


Οι εξωτερικές περσίδες εκτελούν κυρίως μια τεχνική και πρακτική λειτουργία στα γραφεία - αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία, μαυρίζουν το χώρο άψογα και αισθητά κρυώνουν το εσωτερικό. Από την άλλη πλευρά, η εσωτερική σκίαση έχει περισσότερο διακοσμητική λειτουργία - συμπληρώνει την εμφάνιση του γραφείου και βελτιώνει τις ακουστικές του ιδιότητες.


Εάν το επιτρέπει η κατάσταση, πηγαίνετε για εξωτερική σκίαση, η οποία κυρίως το καλοκαίρι θα βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες εργασίας στο γραφείο. Επιλέξτε εσωτερική σκίαση σε περίπτωση που η εξωτερική σκίαση δεν αξίζει τον κόπο ή δεν έχει νόημα λαμβάνοντας υπόψη τον προσανατολισμό των παραθύρων.


Σκεφτείτε αυτούς που εργάζονται στο γραφείο!


Επίσης, προσαρμόστε την επιλογή σκίασης στα άτομα που εργάζονται στο γραφείο. Για παράδειγμα, εάν επιλέγετε περσίδες για ένα γραφείο μηχανικών πληροφορικής, οι εξωτερικές περσίδες είναι καλύτερες καθώς κλείνουν το εσωτερικό πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τις εσωτερικές περσίδες.


«Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να είναι πραγματικά επιζήμιο για πολλούς χώρους εργασίας, οπότε η επιλογή ενός κατάλληλου τύπου σκίασης αυξάνει την άνεση των χρηστών και των ματιών», λέει ο Roman Vrtiška.


Όσον αφορά το σκοτεινό δωμάτιο, για παράδειγμα, οι εξωτερικές περσίδες Z-90 είναι εξαιρετικές. Δημιουργούν σχεδόν απόλυτο σκοτάδι στο δωμάτιο.


Η εξωτερική σκίαση από μόνη της δεν είναι αρκετή!


Εκτός από το φως, η σκίαση επηρεάζει επίσης τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Παρόλο που μερικοί άνθρωποι προτιμούν μάλλον ζεστό και άλλοι μάλλον δροσερό περιβάλλον, η ιδανική θερμοκρασία για εργασία σε ένα γραφείο κυμαίνεται μεταξύ περίπου 21 ° C και 23 ° C. Αυτό είναι πρόβλημα κυρίως το καλοκαίρι.


Οι εξωτερικές περσίδες μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο έως και 10 βαθμούς Κελσίου σε ένα ζεστό καλοκαίρι, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τραβούν προς τα κάτω και μαυρίσουν για μέρες κάθε φορά, κάτι που μπορεί να μην είναι βολικό για όλους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εξωτερικές οθόνες υφασμάτων, οι οποίες αφήνουν περισσότερο φως, αλλά είναι και η τέλεια λύση.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αγοράσετε ένα σύστημα κλιματισμού εκτός από εξωτερικές περσίδες ή ρολά. Χάρη στην εξωτερική σκίαση, δεν θα υποχρεωθείτε να το ενεργοποιείτε τόσο συχνά και να το χρησιμοποιείτε με πλήρη ισχύ, αλλά θα είναι χρήσιμο στην πιο έντονη καλοκαιρινή ζέστη.


Πηγή άρθρου: Kateřina Vránová.

0 Σχόλια
bottom of page