top of page

Συμβουλές από ειδικούς: ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκιάσετε τα άτυπα παράθυρα!



Άτυπο χρώμα: για αναζωογόνηση της πρόσοψης του κτιρίου

Οι πολύχρωμες εξωτερικές περσίδες κατασκευάζονται συνήθως για μεγάλα διοικητικά κτίρια. Οι πιο φανταχτερά περσίδες κατασκευάστηκαν για σχολεία και νηπιαγωγεία. Όσον αφορά την χρωματικότητα, είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τα πιο άγρια όνειρα των αρχιτεκτόνων, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με βασικά δείγματα χρωμάτων αλλά αντί για ασυνήθιστους συνδυασμούς χρωμάτων. Οι περσίδες φτιάχνονται για να ταιριάζουν καλά με κουφώματα παραθύρων ή αντίθεση με την πρόσοψη. Η συμβολή σε μια χρωματική αντίθεση χρησιμοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Masaryk στο Brno-Bohunice. Πάνω από 840 C-80 περσίδες έγιναν σε άτυπο κόκκινο (RAL 4004), άτυπο μπλε (RAL 5005) και 140Η στάνταρ ασήμι. Η πρόσοψη είναι από τούβλα, ανοξείδωτο ατσάλι και ανθρακί, ενώ το κυρίαρχο στοιχείο της πανεπιστημιούπολης - η κύρια είσοδος - είναι με κόκκινο χρώμα.


Μη παραδοσιακές παραλλαγές σε όλες τις παραμέτρους

Συμβάσεις όπως αυτή στο Μάλμο-Σουηδία είναι μοναδικά σχεδόν από κάθε άποψη. Για αυτό το κτίριο, παρέχουμε τα περσίδες Z-90 που αποτελούνται από τα ακόλουθα:

Γκρι αχάτης, εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά αγκύρωσης - C4 ή A4 εάν από ανοξείδωτο χάλυβα (αντιστέκεται στην επιθετική διάβρωση και χρησιμοποιούνται για παράκτιες ή βιομηχανικές περιοχές), άνω προφίλ και κάτοχοι βαμμένοι σε ειδικό ασημί χρώμα με χάλκινο τόνο, απόσταση των κινητήρων και των τυφλών στηριγμάτων για την πρόσοψη της μονάδας σε αντίστοιχο χρώμα, και Geiger T90 μη τυπικοί κινητήρες με αυξημένη θερμική αντίσταση - από -20 ° C έως 90 ° C.


Σκίαση για καμπύλα παράθυρα

Η σκίαση για καμπύλα παράθυρα είναι κάτι που δοκιμάσαμε όταν εργαζόμαστε στο Flow Building στην πλατεία Wenceslas της Πράγας. Εδώ, χρησιμοποιήσαμε τα περσίδες C-80 σε ασήμι και χάλκινο.


Σκίαση για γωνιακά παράθυρα

Τα γωνιακά παράθυρα είναι μια τρέχουσα τάση, καθώς φωτίζουν το δωμάτιο και προσφέρουν εκπληκτική θέα στη γύρω περιοχή. Εάν τα παράθυρα συνδέονται με ένα γωνιακό πλαίσιο, μπορούμε να το προσαρτήσουμε στο ειδικό γωνιακό προφίλ μας, αποτρέποντας την είσοδο φωτός στο δωμάτιο.


Σκίαση για κεκλιμένα παράθυρα

Για παράθυρα με μέγιστη εκτροπή από την πρόσοψη των 15 °, συνήθως κατασκευάζουμε πλάκες τύπου Z και S. Τοποθετούνται με ειδικές ακίδες και στις δύο πλευρές. Οι περσίδες δεν πέφτουν μόνες τους αν η γωνία είναι μεγαλύτερη, γι 'αυτό τα περσίδες δεν συνιστώνται για παράθυρα φεγγίτη, καθώς θα υπήρχε τόσο μεγάλη αντίσταση που θα ήταν αδύνατο να χειριστούν τα πτερύγια. Αν ψάχνετε για μια επιλογή σκίασης για το μοναδικό σπίτι σας ή ενδιαφέρεστε για ένα ασυνήθιστο χρώμα πηχάκι, επικοινωνήστε με έναν από τους προμηθευτές μας Θα χαρούν να προσφέρουν μια ζωντανή επίδειξη άτυπων επιλογών σκίασης.


Πηγή άρθρου: Jan Gajdoš.

0 Σχόλια
bottom of page